środa

Gulasz z marchewką - przepis, kuchnia polska

Cześć!

Dzisiaj chciałabym Wam polecić smaczne danie mięsne z marchewką i sosem sojowym. Szybkie i proste w przygotowaniu.
:-)


                                                             Gulasz z marchewką
Gulasz z marchewką


Gulasz z marchewką składniki
Składniki:
12 dag makaronu wstążki
3 marchewki
ok. 6  pieczarek
3 dymki
3 sznycle wieprzowe
4 łyżeczki oleju lub oliwy z oliwek
250 ml rosołu warywnego z kostki
ok. 12 łyżek sosu sojowego
szczypta mąki
sól
pieprz



Na początek zagotowujemy osoloną wodę, a już do wrzątku wkładamy makaron (żeby się nie sklejał można dodać kilka kropel oliwy). Gotujemy ok. 10 min. na średnim ogniu. Następnie obieramy marchewki i kroimy w plasterki. Dymki czyścimy i też kroimy w cienkie plasterki, to samo robimy z pieczarkami. Sznycle myjemy, lekko osuszamy i kroimy w kostkę lub cienkie paski - jak kto woli. Przed smażeniem, żeby mięso miało ladny kolor i było smaczniejsze możemy je nieco oprószyć mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim mięso przez kilka minut, nie przyrywając mieszania. Potem dodajemy przygotowane warzywa i pieczarki. To wszystko smażymy razem jeszcze kilka minut. Po podsmażeniu podlewamy rosołem warzywnym z kostki oraz sosem sojowym. Po wymieszaniu gotujemy jeszcze ok. 5 min. Do smaku przyprawiamy solą, pieprzem i gotowe! :-)

Gulasz z marchewką Smacznego

Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...